Gratis bezorging vanaf € 45 - Veilig online betalen - Lekkerste glutenvrije producten

Italiaanse Wentelteefjes



Italiaanse wentelteefjes2 personen

Ingrediënten:

250 gram Mascarpone
4 glutenvrije witte boterhammen
Kristal Suiker
Roomboter / Margarine

Bereidingwijze:

Smeer deglutenvrije boterhammen dik in met de mascarpone.
Besprenkel de glutenvrije boterhammen met suiker
Leg ze op elkaar
Smeer een dun laagje mascarpone aan de buitenkant en druk hem dan in de suiker
doe het zelfde met de andere kant van de boterham
Bak nu de Wentelteefjes goudbruin
Als extra zou je prima een bolletje stroopwafel ijs of vanille ijs kunnen serveren.

Simpele Taartjes

Simpele taartjesIngrediënten:

Glutenvrije cake
500 ml Slagroom
1 eetlepel Suiker
Fruit * Rood fruit *
Chocolade
Klop 400 ml slagroom stijf met de Slagroom
Snij de cake in dunne plakken * ½ cm *
Smelt de chocolade
* Dit gaat het mooiste door een pannetje met water aan de kook te brengen en de chocolade in een bakje er boven te zetten zo voorkom je dat de chocolade erg bitter wordt of eventueel aanbrand *

Als de chocolade gesmolten is doe dan de laatste 100 ml slagroom er bij
Bouw nu je taartjes 3 a 4 plakjes cake per persoon
Plakje cake – Laagje Slagroom met wat fruit – Plakje Cake enz.

Op het laatste de chocolade saus er overheen en klaar.

Tartar tin * appeltaartje op zijn kop

Appeltaartje op zijn kopIngrediënten:

Glutenvrij bladerdeeg
Appels * Goudreinet / Elstar *
Suiker
Kaneel
Rozijnen
Honing

Bereiding:

Suiker en iets honing in kleine vormpjes
Schil en snij de appel in blokjes * zo fijn mogelijk *
Meng dit met kaneel en rozijnen en doe dit boven op de suiker met honing
Plaats de plakjes glutenvrij bladerdeeg boven op de appels en bak dit in een voorverwarmde oven af
Je kan de plakjes ook uitsteken met de vormpjes die je gebruikt zodoende passen ze precies.
Vergeet niet gaatjes in het deeg te prikken anders stijgt het de pan uit.
Afbakken op ( 180 graden – 20 min )

Tiramisu

TramisuIngrediënten:

250 gram mascarpone
100 ml Slagroom
2 Eieren
3 eetlepels Suiker
150 gram glutenvrije lange vingers
250 ml Sterke koffie
100 ml Tia Maria of Marsala
2 eetlepels cacaopoeder

Bereiding:
Maak de Sterke koffie en voeg de Tia of marsala er aan toe en laat dit afkoelen tot het lauw warm is.
Klop de mascarpone en 1 eetl. suiker door het eigeel en zet dit in de koelkast
Klop de slagroom op met 1 eetl. Suiker en voeg dit bij de mascarpone nog niet roeren !
Klop het eiwit met de rest van de suiker in een ontvette kom op.
Meng nu de Slagroom en mascarpone en voeg de eiwitten op het laatst toe , spatel dit tot 1 massa.
Niet roeren of kloppen anders is de lucht uit de slagroom en eiwit !

Bouw nu de Tiramisu op:
Drenk de glutenvrije lange vingers in de koffie en leg ze op de bodem van een schaal.
Laagje room / mascarpone
Laagje Lange vingers
Laagje room / mascarpone

Dek dit nu af en laat het +/- 2 uur in de koelkast opstijven.
Net voor het serveren van de Tiramisu de cacaopoeder er overheen door een zeefje.