Over Glutenvrij LePoole

Dat het vinden van glutenvrije producten een hele zoektocht kan zijn, weet Christien le Poole maar al te goed. In 1988 is zij begonnen met het maken van een klein aantal zelfgemaakte producten zonder gluten, nadat bij haar dochter coeliakie was geconstateerd. Ze is begonnen als slager en is nu uitgegroeid tot de grootste producent van glutenvrije producten in Nederland.

Glutenvrij Le Poole staat bekend om haar ruime assortiment producten. Wij bieden u ons eigen huismerk Le Poole maar ook bekende merken al Schar, Semper en Bezgluten. Via onze webshop kunt u alle denkbare glutenvrije producten bestellen. Van complete maaltijden en ontbijtproducten tot melen, mixen, koek, gebak en vers brood.

Van slager tot bakker

Christien Le Poole en haar man hadden samen een slagerij. Met de wetenschap dat hun dochter geen gluten kan verdragen, begonnen zij met het maken van vleesproducten zonder paneermeel. De vraag groeide en bestellingen werden al snel zelf door het land bezorgd. Het assortiment werd uitgebreid met broodmixen en muesli's en ook ontstond het idee om zelf brood te gaan bakken. De zaken gingen steeds beter. En de overgang naar een bakkerij was onvermijdelijk.

Ons huismerk Le Poole

In de mengerij worden de melen en de broodmixen ontwikkeld en geproduceerd. En in onze bakkerij bakken wij het verse brood en overige versproducten. Omdat een coeliakiepatiënt zelfs van een kruimel paneermeel ziek kan worden, maken wij in ons bedrijf geen reguliere producten en zijn zowel het bedrijf als de producten gegarandeerd volledig glutenvrij.

De bakkerij en het magazijn zijn gevestigd op het bedrijventerrein in Twello. Wij leveren aan groothandels in heel Nederland en één keer per maand kunnen klanten bij ons in de showroom inkopen komen doen. Via onze webshop kunt u altijd uw glutenvrije boodschappen bestellen. Onze huismerk is verkrijgbaar via de webshop maar ook bij heel veel verkooppunten verspreid door Nederland. De verkooppunten bij u in de buurt ontdekt u via de store locator op onze website.

Verkoopzaterdagen en evenementen

Iedere laatste zaterdag van de maand houden wij een verkoopzaterdag. U bent dan van harte welkom om bij ons uw boodschappen te komen inslaan. Wij zijn geopend van 9.00-13.00 uur. Twee keer per jaar organiseren wij een evenement namelijk de Vakantiemarkt en de Sinterklaasmarkt. Voor deze evenementen dient u zich aan te melden. U kunt op deze dagen groot inslaan en profiteert van 10% korting.

Informatie en advies

Gaat u zelf vers brood maken en wilt u meer weten over de juist verhoudingen? Heeft u advies nodig over glutenintolerantie? Of heeft u een andere vraag? Wij staan met onze jarenlange ervaring graag voor u klaar. U kunt voor uitgebreid advies ons telefonisch bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer 0571-271 702 (8:00-16:30 uur) maar uw vraag per mail (info@glutenvrij-lepoole.nl) stellen, kan natuurlijk ook.