Glutenvrije kinderrecepten

Plaat pizza

Ingrediënten:

550 gram woestijnbroodmix

1 tl zout

1 tl suiker

2 el olijfolie

2 tl gist

350 ml warm water

 

Doe alle ingrediënten behalve het water in een kom en meng dit goed. Maak een kuil in het midden en doe daar de helft van het water in. Meng dit rustig met het meel om daarna de rest van het water er doorheen te mengen.

Deeg op een met meel bepoederde werkbank stortten iets meel op je handen en het deeg kneden tot een niet plakkerig deeg. Evt iets meel er bij. Kom in oliën en het deeg erin leggen en afdekken met een natte theedoek. 1 uur laten rijzen.

Na 1 uur het deeg verdelen in stukken voor kleine pizza's of uitrollen op een bakplaat die ingevet is. En deze lekker beleggen met saus,kaas en garnituur.

 

Oven voorverwarmen op 220 graden en een

30 -45 min. Afbakken (Grote pizza duurt langer)

Ook geschikt voor op de BBQ op een pizza steen.

 

 

Pasta salade

Ingredienten:

Risomais macaroni, penne of spiralen Orgran/ Tinkyada

Mayonaise

Ham gesneden of blokjes

Paprika

Rucola

Komkommer

Tomaatjes

Peper en zout

 

Laat water aan de kook komen en kook de macaroni beetgaar en spoel de macaroni met koud water zodat deze niet doorgaart.

Snij  de ham in reepjes, paprika,komkommer in blokjes en de tomaatjes door de helft of in vieren.

Doe alles in de kom alles in de kom. Was de rucola en doe deze bij de ingredienten in de kom. Als de macaroni afgekoeld is mag deze bij de groenten en de ham.  Meng een eetlepel mayonaise door de ingredienten en maak het op smaak met peper en zout.

 

Natuurlijk kan je alle restjes groenten door deze salade doen en kan de ham vervangen worden door bijvoorbeeld tonijn uit blik of feta

 

 

 

American pancakes

Ingredienten:

350 ml melk

175 gram woestijnbroodmix

2 eieren

1 zakje bakpoeder

 

Weeg de ingredienten af en meng de melk rustig door de woestijnbroodmix als het mengsel klontvrij is voeg je de eieren en het zakje bakpoeder erbij en meng het goed.

Laat het beslag even staan..

 

Doe een klontje boter in de pan en leg kleine hoopjes beslag in een koekenpan. Als het beslag begint te stollen draai je de pancakes op.

 

De pancakes zijn heerlijk met vers fruit en ahorn siroop en een geweldig ontbijt/brunch voor een gezellig zondag of voor vader/moederdag